Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Spirulina Η τροφή των αστροναυτών











Περιγραφη
Ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φυτό, βρώσιμο φύκι του γλυκού νερού, το οποίο έχει εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Ιστορία του
Η σπιρουλίνα θεωρείται ότι ήταν μια πηγή τροφίμων για τους Αζτέκους στο Μεξικό του 16ου αιώνα, όπως είναι η συγκομιδή από τη λίμνη Texcoco και την πώληση, όπως κέικ περιγράφεται από έναν από τους στρατιώτες Cortés ». Οι Αζτέκοι ονομάζεται Tecuitlatl, πράγμα που σημαίνει περιττώματα της πέτρας. Η σπιρουλίνα συναντάται σε αφθονία στη λίμνη από Γάλλους ερευνητές γνώρισμα μέσα της δεκαετίας του 1960, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά στη χρήση του εκεί ως μια καθημερινή πηγή τροφής μετά τον 16ο αιώνα. Η πρώτη μεγάλης κλίμακας εργοστάσιο παραγωγής Σπιρουλίνα ιδρύθηκε στις αρχές του 1970 και επέστησε την προσοχή σε όλο τον κόσμο. 

Η σπιρουλίνα είναι επίσης κατανοητό να έχει μια ακόμη μεγαλύτερη ιστορία στο Τσαντ, ήδη από τον 9ο αιώνα Kanem Αυτοκρατορίας. Είναι ακόμα σε καθημερινή χρήση σήμερα, αποξηραμένα σε κέικ που ονομάζεται "Dihe" ή "Die'', η οποία είναι νέα για να κάνει ζωμούς για τα γεύματα, και επιπλέον πωλούνται στις αγορές. Η σπιρουλίνα είναι η συγκομιδή από μικρές λίμνες και τέλματα γύρω από τη λίμνη Τσαντ. Σήμερα Η σπιρουλίνα καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και ανακαλύπτουν πολλά οφέλη για την υγεία, εκτός από τη θρεπτική του αξία.

Λόγω των ανωτέρω ιδιοτήτων που εκτέθηκαν, η σπιρουλίνα προσέλκυσε την προσοχή των ερευνητών της NASA για κάποιο υποκατάστατο της υψηλής απαιτήσεων διατροφής των αστροναυτών, κατά τις μακροχρόνμιες παραμονές τους στους διαστημικούς σταθμούς.
H NASA ακόμη μαζί με άλλες συνεργαζόμενες Εθνικές Διαστημικές Υπηρεσίες, σχεδιάζει ένα "Ελεγχόμενο Οικολογικό Σύστημα Υποστήριξης Ζωής" το οποίο θα παρέχει οξυγόνο και τροφή στους αστροναύτες και θα ανακυκλώνει τα απόβλητα, ανθρώπινα και μη, με τη βοήθεια διαφόρων βακτηρίων, κατά την διάρκεια των διαπλανητικών ταξιδίων.
Ενα παρόμοιο Ευρωπαικό πρόγραμμα ονομάζεται MELISSA και υποστηρίζεται από την Ευρωπαική Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).στο σύστημα αυτό υποστήριξης της ζωής προβλέπεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών και η σπιρουλίνα έχει τον κεντρικό ρόλο στην όλη διαδικασία.

Συστατικά

Πρωτεΐνη σε περιεκτικότητα 60-70%.
Βιταμίνη Β12: Είναι 6 φορές περισσότερη από το ωμό βοδινό συκώτι.Σίδηρο: 58 φορές περισσότερο από το ωμό σπανάκι.
Βιταμίνη Ε: Είναι τρεις φορές περισσότερο πλούσια από το ωμό φύτρο σιταριού Β-καροτίνη: Έχει 25 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα από ότι τα ωμά καρότα.
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Είναι τρεις φορές περισσότερα από ότι στο έλαιο νυχτολούλουδου.
Ελάχιστες θερμίδες. Για παράδειγμα, 5 γραμμ. (μέχρι τόσα συνιστάται να καταναλώνει την ημέρα ένας υγιής άνθρωπος) δίνουν περίπου 14 θερμίδες.
Όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός: σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.
Δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.

Οφέλη για την υγεία

Δρα κατά του καρκίνου λόγω των αντιοξειδωτικών της στοιχείων.
Έχει αντιγηραντική δράση αφού προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.
Προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος χάρη στα αμινοξέα που περιέχει.
Συντελεί στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος λόγω της χλωροφύλλης.
Αποτοξινώνει τον οργανισμό και διεγείρει τη λειτουργία όλων των ιστών και οργάνων του σώματος, κυρίως το ήπαρ, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.
Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό λόγω της φυκοκυανίνης.
Αντιμετωπίζει τα ενοχλητικά συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου χάρη στο γ-λινολενικό οξύ.
Εμποδίζει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
Μειώνει την όρεξη και καταπολεμά την παχυσαρκία.


Αναλυτικά ιδιότητες
·         Η πρωτεΐνη στη σπιρουλίνα ωφελεί στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των κυττάρων. Πάνω από το μισό του ξηρού βάρους της σπιρουλίνας αποτελείται από πρωτείνη , καθιστώντας το ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής , και αντικαθιστώντας τα πλούσια σε χοληστερόλη κρέατα και τα υψηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Με 10 γραμμάρια σπιρουλίνας κάθε μέρα,μπορεί να καλυφθεί το 70% της ελάχιστης καθημερινής απαίτησης του οργανισμού σε σίδηρο. Περιέχει επίσης πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό των βιταμινών Α, Β, D και Κ. Βοηθά στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο σώμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, των εγκεφαλικών επεισόδιων, ή της σκλήρυνσης των αρτηριών. Μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση.

·         Οι πρωτεινες, οι βιταμίνες και τα λοιπά μεταλλικά στοιχεία βελτιώνουν όλες τις σωματικές επιδόσεις, ιδίως στους αθλητές αυξάνοντας τα επίπεδα των αντοχών τους και τονώνοντας ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Βοηθά επίσης στην αύξηση της μυικής τους μάζας και μειώνει το αίσθημα της πείνας βοηθώντας την διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Στους αρσιβαρίστες αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων χωρίς να επηρεάζει την πίεση του αίματος

·         Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της σπιρουλίνας είναι ότι είναι η πλουσιότερη τροφή σε βήτα καροτίνη, καθώς περιέχει δέκα μείγματα καροτενοειδών. Όλες αυτες οι καροτίνες συνεργάζονται μεταξύ τους σε όλο το σώμα για την προώθηση της αντιοξειδωτικής προστασίας με στόχο την προστασία από την ανάπτυξη του καρκίνου. Οι φυσικές καροτίνες που βρίσκονται στα λαχανικά και στις άλγεις, όπως στη Spirulina φάνηκε να έχουν την πιο αντι-καρκινική και αντιοξειδωτική δύναμη, σε αντίθεση με συνθετικές μορφές της βήτα-καροτίνης.

·         Η Σπιρουλίνα ωφελεί ταυτόχρονα τον οργανισμό βοηθώντας στην αντι-γήρανση. Η συγκέντρωση της β-καροτίνης στη σπιρουλίνα είναι δέκα φορές υψηλότερη από εκείνη που βρίσκεται στα καρότα, πράγμα που είναι εξαιρετικό για την καλή υγεία των ματιών και γενικά την καλή όραση.Η Spirulina αποτελεί ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό με ανεκτίμητη διατροφική αξία. Είναι μια εναλλακτική λύση για τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να τα απορροφήσει ο οργανισμός.

·         Η σπιρουλίνα από τη φύση της είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση κοινών ελλείψεων σε ανόργανες ουσίες. Αποτελεί τηνκαλύτερη φυσική πηγή για τη βιταμίνη Β-12 που προωθεί υγιείς ιστούς και νεύρα στο σώμα. Είναι ένα άριστο συμπλήρωμα για τους ανθρώπους που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή και μπορεί να χρειάζονται επιπλέον διατροφική υποστήριξη. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του σώματος, καθώς και στηνκαταπολέμηση της εκφύλισης των κυττάρων.

·         Η ξηρή βιομάζα της spirulina περιέχει εως 2% γ-λινολεικό οξύ (GIA), ποσοστό ίσο με αυτό του μητρικού γάλακτος το οποίο βοηθά στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μωρών. Αυτό το υψηλό ποσοστό βοηθά επίσης στην αρθρίτιδα, παχυσαρκία, καρδιοαγγειακά και σύνδρομο πενίας ψευδαργύρου.

·         Ωφελεί τα άτομα που υποφέρουν από την έλλειψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, λόγω της κακής διατροφής καθώς είναι ευκολοχώνευτη και με αυτόν τον τρόπο βοηθά το σώμα να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο.

·         Βοηθά στην τόνωση της χλωρίδας του πεπτικού συστήματος διευκολύνοντας την διαδικασία της πέψης και την κανονική λειτουργία του εντέρου. Η υγιή χλωρίδα είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, βοηθάει στην αποφυγή των μολύνσεων και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές που καταναλώνουμε. Επίσης δρα ως φυσικό καθαριστικό για τον οργανισμό βοηθώντας το σώμα να απελευθερώσει τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες που μπορεί να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

·         Σε πειράματα που έγιναν στη Γερμανία και την Ιαπωνία, έδειξε οτι μειώνει την Χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και τις χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτείνες του αίματος, δρώντας ευεργετικά στην καταπολέμηση της Αθυροσκλήρωσης. (2)

·         Λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε οργανικό, άμεσα αφομοιώσιμο σίδηρο, η spirulina βοηθά άμεσα στη διόρθωση αναιμιών, χαμηλού αιματοκρίτη και του εμμηνορροικού συνδρόμου. (3)

·         Τρέχουσες μελέτες ερευνούν τη θετική επίδραση της spirulina στην πρόληψη του καρκίνου (λευχαιμίες), την προστασία ατόμων που υποβάλλονται σε ακτινο-χημειο-θεραπείες και λόγω αντιικής δράσης σε υποβοήθηση ατόμων που έχουν προσβληθεί απ’τον ιο του AIDS.

Προειδοποιήσεις
Δεν υπάρχουν αν δεν υπερβάλουμε στην δοσολογία

Δοσολογία
Σε κάψουλες και ταμπλέτες: Καταναλώστε τη με ένα ποτήρι νερό πριν από τα κυρίως γεύματα αν θέλετε για αδυνάτισμα και μετά το φαγητό για μη. 3ις την ημέρα.
Ευχαριστώ πολύ που επισκεφτήκατε το blog μου , ότι απορία έχετε από τιμές προϊόντων παρακαλώ καλέστε στο 6947828322 η στο botanathes@gmail.com

1 σχόλιο:

valyngadson είπε...

The Rundown at the Best Gambling Apps for the USA - JTM Hub
The Rundown at the Best Gambling Apps for the 경산 출장마사지 USA 정읍 출장마사지 · The Rundown at The Rundown at the Best Gambling 사천 출장샵 Apps for the USA · The 오산 출장샵 Rundown at 구리 출장샵 the Rundown at the Best

Popular Posts