Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Shatavari Ο φύλακας της Γυναίκας

















Περίγραφη
Ένα από τα πιο ισχυρά αναζωογονητική βότανα στην Ayurvedic ιατρική, Shatavari συνήθως χρησιμοποιείται στην Ινδία για τις καταστάσεις που επηρεάζουν το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των εναλλαγές της διάθεσης και τον ερεθισμό που σχετίζεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, καθώς και την εμμηνόπαυση εξάψεις. Μερικές φορές μεταφράζεται ως «αυτή που κατέχει το 100 συζύγους," Shatavari έχει επίσης μια φήμη ως ενίσχυσης της γονιμότητας φυτό που βελτιώνει την υγεία και των δύο αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά ιστούς.
Εχει θρεπτική, καταπραϋντική, δράση και ιδιότητες που βοηθούν με πολλές καταστάσεις το σώμα και το μυαλό όταν έχουν υπερθερμανθεί, είναι εξαντλημένο ή εκτός ισορροπίας - συμπεριλαμβανομένων καούρα, δυσπεψία, διάρροια , φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος, και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.Shatavari είναι συχνά συνταγογραφείται στην Ινδία για να βελτιώσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες, αν και υπήρξε σχετικά μικρή επιστημονική έρευνα για να εξακριβώσει την αποτελεσματικότητά του σε αυτόν τον τομέα. Οι ερευνητές έχουν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ανοσοποιητικές του ιδιότητες Shatavari του. Οι μελέτες δείχνουν ότι το βότανο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύοντας τη λειτουργία των μακροφάγων - τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος υπεύθυνο για την πέψη δυνητικά καταστροφικές οργανισμών και καρκινικά κύτταρα.
Οι επιστήμονες έχουν επίσης ανακαλύψει ότι Shatavari βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να ανακτήσει πιο γρήγορα από την έκθεση σε τοξίνες, προστατεύοντας τα κύτταρα του αίματος που παράγουν στο μυελό των οστών και με την ενίσχυση της παραγωγής των ανοσο-ρύθμιση μόρια αγγελιοφόρου.


Ιστορία του
 Το σπαράγγι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες με πολλούς και διάφορους τρόπους. Από πολύ παλιά οι καρποί του καραμελώνονταν και καταναλώνονταν ως γλυκό. Οι θηλάζουσες μητέρες έτρωγαν σπαράγγια, επειδή υποβοηθούσε και αύξανε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Σε ορισμένους πολιτισμούς, οι άνθρωποι έπιναν φρέσκο χυμό της ρίζας αναμειγμένο με μέλι, ενώ αλλού το χρησιμοποιούσαν σε φαρμακευτικά λάδια τοπικής χρήσης εξαιτίας των καταπραϋντικών και δροσιστικών ιδιοτήτων του.

Συστατικά
τα κύρια συστατικά του σπαραγγιού περιλαμβάνονται σαπωνίνες, αλκαλοειδή, πρωτεΐνες και ταννίνες. Το φυτό περιέχει τριτερπενικές σαπωνίνες που ονομάζονται Shatavarin I-IV, οι οποίες υποστηρίζουν τη φυσική παραγωγή οιστρογόνων στον οργανισμό. Η αποξηραμένη ρίζα περιέχει μεγάλες ποσότητες σακχαρίνης, βλεννώδη και ανόργανα στοιχεία τα οποία θεραπεύουν τη γαστρίτιδα, την υπεροξύτητα και τα στομαχικά έλκη.

Οφέλη για την υγεία
Το πιο σημαντικό βότανο στην ιατρική Ayurvedic για τις γυναίκες
Χρησιμοποιείται εσωτερικά για τη στειρότητα, απώλεια της λίμπιντο, απείλησε αποβολή, προβλήματα εμμηνόπαυσης. Είναι και οι δύο θρέφει και καθαρίζει το αίμα και τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Είναι μια καλή τροφή για την εμμηνόπαυση ή για εκείνους που είχαν υποστεί υστερεκτομή, καθώς παρέχει πολλές θηλυκές ορμόνες. Τρέφει το ωάριο και αυξάνει τη γονιμότητα. Αυτό το βότανο είναι γνωστό ότι αυξάνει Sattva, ή θετικότητα και θεραπευτική δύναμη. Επίσης, ενισχύει τα συναισθήματα της πνευματικής αγάπης, και αυξάνει Ojas.
Το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα θα επωφεληθούν επίσης από Shatavari. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις σεξουαλικής αδυναμία, ανικανότητα, spermatorrhea, και φλεγμονή των γεννητικών οργάνων.
Χρήσιμο για υπεροξείδια, τα έλκη του στομάχου, δυσεντερία, και λοιμώξεις των βρόγχων.

Αναλυτικά ιδιότητες
Shatavari υποστηρίζει την αναπαραγωγική υγεία με την τόνωση και τρέφοντας τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα
Shatavari διατηρεί υγιή ορμονική ισορροπία
Shatavari αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του PMS με την ανακούφιση του πόνου και έλεγχο της απώλειας αίματος κατά την έμμηνο ρύση.
Shatavari υποστηρίζει την κανονική παραγωγή του μητρικού γάλακτος για τις θηλάζουσες μητέρες
Shatavari ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις. Με την παραγωγή οιστρογόνων που κάνει για τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες που έχουν εμμηνόπαυση ή έχουν υποστεί υστερεκτομή ή oophorectomies
Χρησιμοποιείται στην Ινδία ως το πιο γνωστό και το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο βότανο για τις γυναίκες
Shatavari υποστηρίζει την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος
Shatavari επίσης αυξάνει την λίμπιντο

Προειδοποιήσεις
1. Ευαισθησία σπαράγγια μπορεί να προκαλέσει δερματικές αντιδράσεις και πνευμονικά αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους.
2. Σύμφωνα με το φυσικό πρότυπο, οι ασθενείς με οίδημα που οφείλεται σε διαταραχή των νεφρών ή διαταραχή της καρδιακής λειτουργίας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν Shatavari.
3. Κάποιος πρέπει να κρατήσει το ρολόι για την πιθανή αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη χρήση Shatavari.
Δοσολογία
2 κουταλιές της σούπας γεμάτη να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα με το γάλα. 

Ευχαριστώ πολύ που επισκεφτήκατε το blog μου , ότι απορία έχετε από τιμές προϊόντων παρακαλώ καλέστε στο 6947828322 η στο botanathes@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Popular Posts