Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Psyllium Husk Αντίο δυσκοιλιότητα











Περιγραφή
Psyllium είναι μια διαλυτή ίνα που χρησιμοποιείται κυρίως ως μια ήπια καθαρτική χύδην σχηματισμού σε προϊόντα όπως Metamucil. Προέρχεται από ένα θάμνο σαν βότανο που ονομάζεται Plantago ovata που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι πιο συχνό στην Ινδία. Κάθε φυτό μπορεί να παράγει έως και 15.000 μικροσκοπικά, τζελ επικάλυψη σπόρων, από το οποίο προέρχεται ο φλοιός psyllium.

Συστατικά
Περιέχει ένα υψηλό ποσοστό ημικυτταρίνη,
που αποτελείται από ένα σκελετό ξυλάνης που συνδέεται με αραβινόζη, ραμνόζη, και
μονάδες γαλακτουρονικού οξέος (αραβινοξυλάνες). Ο σπόρος αποτελείται από 35-per-
διαλυτό εκατό και 65 τοις εκατό αδιάλυτα πολυσακχαρίτες (κυτταρίνη,
ημικυτταρίνη, λιγνίνη) 

Οφέλη για την υγεία
Η διαλυτή ίνα που βρέθηκαν στο φλοιό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Psyllium μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση τόσο δυσκοιλιότητα και διάρροια, και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, αιμορροΐδες, και άλλα εντερικά προβλήματα. Psyllium έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Όταν φλοιός psyllium έρχεται σε επαφή με το νερό, διογκώνεται και σχηματίζει μία μάζα που μοιάζει με ζελατίνη που βοηθά τη μεταφορά αποβλήτων μέσω του εντερικού σωλήνα. Αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού με βάση μελέτες δείχνουν επίσης ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και άλλες μελέτες έχουν αντικρουόμενα.

Αναλυτικά ιδιότητες

  • Ως καθαρτικό για τη δυσκοιλιότητα: 7-40 γραμμάρια ξανθά σπόρων psyllium ανά ημέρα, σε 2-4 διαιρεμένες δόσεις. 
  • Για τη διάρροια: 7-18 γραμμάρια ξανθή ψύλλιο, σε 2-3 διαιρεμένες δόσεις ή 5 γραμμάρια ενός συνδυασμού ξανθιά psyllium, ανθρακικό ασβέστιο και φωσφορικό ασβέστιο (σε μία αναλογία βάρους 4:01:01). 
  • Για τη μείωση της διάρροιας σε ασθενείς που λαμβάνουν σωλήνες θηλασμός:. Έως 30 γραμμάρια ξανθιά psyllium ημερησίως σε διαιρεμένες δόσεις 2,5-7,5 γραμμάρια ανά δόση αυτή μπορεί να παρέχεται μέσω ενός σωλήνα σίτισης, αναμιγνύεται καλά με θρεπτικές συνταγές ή μονομιάς ακολουθούμενο από έκπλυση με νερό. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, γιατί ψύλλιο μπορεί να φράξουν το σωλήνα σίτισης. 
  • Για χρόνια διάρροια μετά από χειρουργική επέμβαση χοληδόχου κύστης: 6,5 γραμμάρια ξανθιά psyllium τρεις φορές ημερησίως. 
  • Για τη διάρροια που συνοδεύει μερικές φορές η χρήση ενός φαρμάκου που ονομάζεται misoprostol: 3,4 γραμμάρια ξανθιά psyllium δύο φορές την ημέρα. 
  • Για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS):. 10-30 γραμμάρια ξανθή φλοιό σπόρων ψυλλίου σε δύο έως τρεις διηρημένες δόσεις κάθε ημέρα Σπόροι 10 γραμμάρια ξανθή φλοιός psyllium δύο φορές ημερησίως με 15 mg τρεις φορές ημερησίως προπανθελίνη έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί.  Για να μειωθούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το γαστρεντερικό (GI) ενός φαρμάκου που ονομάζεται ορλιστάτη: 6 γραμμάρια ξανθιά psyllium τρεις φορές ημερησίως με κάθε δόση της ορλιστάτης. 
  • Για να κρατήσει υπό έλεγχο τα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας: 10 γραμμάρια ξανθά σπόρων psyllium, λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα. 
 Για να μειώσετε την αιμορραγία των αιμορροΐδων: 3,5 γραμμάρια φλοιοί σπόρων psyllium, δύο φορές την ημέρα για τρεις μήνες. 
  •  Για την υψηλή χοληστερόλη:. 3,4 γραμμάρια ξανθή φλοιό σπόρων ψυλλίου τρεις φορές την ημέρα ή 5,1 γραμμάρια δύο φορές την ημέρα, ωστόσο, δόσεις έως 20,4 γραμμάρια ανά ημέρα έχουν δοκιμάσει δημητριακών με psyllium προσθέτει ότι παρέχει 12 γραμμάρια διαλυτής ίνας ανά ημέρα.επίσης χρησιμοποιηθεί. Μικτή 2,1 γραμμάρια psyllium, πηκτίνη 1,3 γραμμάρια, 1,1 γραμμάρια και 0,5 γραμμάρια κόμμι γκουάρ μάσημα χαρουπιού έχει χρησιμοποιηθεί τρεις φορές την ημέρα.συνδυασμός 2,5 γραμμάρια ξανθιά psyllium σκόνη (Metamucil) με 2 , 5 γραμμάρια κολεστιπόλης, λαμβάνεται τρεις φορές ημερησίως έχει επίσης χρησιμοποιηθεί συνδυασμός σιμβαστατίνη (Zocor) 10 mg και ξανθά ψύλλιο (Metamucil) 15 γραμμάρια ανά ημέρα έχουν επίσης χρησιμοποιηθείΜεταξύ των παιδιών με υψηλή χοληστερόλη:.. δημητριακά που περιέχουν 5-10 γραμμάρια psyllium μέρα με την ημέρα. 
  •  Για διαβήτη τύπου 2 και η υψηλή χοληστερόλη Τύπος: 15 γραμμάρια ξανθιά psyllium σε τρεις διαιρεμένες δόσεις. 
  • Για να μειώσετε το γλυκαιμικό δείκτη σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2: 15 γραμμάρια ξανθιά psyllium σε τρεις διαιρεμένες δόσεις έχει συνηθίσει να τρώει υδατάνθρακες. 
  • Για την υψηλή πίεση του αίματος: 15 γραμμάρια ξανθιά φλοιός psyllium κάθε ημέρα για 8 εβδομάδες..
Προειδοποιήσεις
Συμπληρώματα Psyllium μπορεί να μειώσει ή να καθυστερήσει την απορρόφηση ορισμένων φαρμάκων (βλ. Πιθανές αλληλεπιδράσεις). Κατά κανόνα, δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα psyllium ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα. Πάρτε ψύλλιο τουλάχιστον 1 ώρα πριν ή 2-4 ώρες μετά τη λήψη άλλων φαρμάκων.
Θα πρέπει πάντα να psyllium με ένα πλήρες 8 ουγκιών ποτήρι νερό, και πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 6-8 πλήρη ποτήρια νερό όλη την ημέρα για να αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα. Η λήψη συμπληρωμάτων psyllium χωρίς επαρκή υγρά μπορεί να προκαλέσει να πρηστεί, και, σε ακραίες περιπτώσεις, να προκαλέσουν πνιγμό.
Μην πάρετε αυτό το προϊόν εάν έχετε εμπόδια του εντέρου ή σπασμούς, ή αν έχετε δυσκολία στην κατάποση. Οι άνθρωποι με στένωση του οισοφάγου (στένωση του οισοφάγου), ή οποιαδήποτε άλλη στένωση ή απόφραξη του γαστρεντερικού σωλήνα δεν πρέπει να λαμβάνουν psyllium.
Μια πιθανή παρενέργεια από οποιοδήποτε ινώδες προϊόν είναι το φυσικό αέριο και φούσκωμα.
Τα άτομα με νεφρική νόσο πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν από τη λήψη ψύλλιο.

Πιθανές αλληλεπιδράσεις

Εάν λαμβάνετε θεραπεία με οποιοδήποτε από τα ακόλουθα φάρμακα, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα psyllium χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.
Αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τρικυκλικά - φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα στο αίμα και την αποτελεσματικότητα των τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών φαρμάκων σε ορισμένους ασθενείς. Εάν πάρετε τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε το ψύλλιο. Τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά περιλαμβάνουν:
  • Αμιτριπτυλίνη (Elavil)
  • Doxepin (Sinequan)
  • Ιμιπραμίνη (Tofranil)
Καρβαμαζεπίνη (Tegretol) - Λήψη psyllium με καρβαμαζεπίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων, μπορεί να μειώσει την απορρόφηση και την αποτελεσματικότητα της καρβαμαζεπίνης.
Τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα (συμπλοκοποιητές χολικών οξέων) - Λήψη psyllium με φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη ονομάζεται Δεσμευτικά των χολικών οξέων μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες της κολεστιπόλης. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το αν αυτό μπορεί να είναι μια επιλογή για σας. Δεσμευτικά των χολικών οξέων περιλαμβάνουν:
Χολεστυραμίνη (Questram)
Colestipol (Colestid)
Φάρμακα κατά του διαβήτη - Συμπληρώματα ινών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας την δυνατότητα υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα), πιο πιθανό. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα φυτικών ινών, καθώς η δόση σας αντιδιαβητικών φαρμάκων μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί.
Διγοξίνη - Συμπληρώματα ινών μπορεί να μειώσει την απορρόφηση της διγοξίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα φυτικών ινών ταυτόχρονα με διγοξίνη.
Λίθιο - Psyllium μπορεί να μειώσει τα επίπεδα λιθίου στο αίμα, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου. Εάν παίρνετε τόσο ψύλλιο και λιθίου, θα πρέπει να τα πάρετε τουλάχιστον 1-2 ωρών, και ο γιατρός σας θα πρέπει να παρακολουθεί στενά τα επίπεδα του λιθίου σας.

Δοσολογία

Παιδιατρικός
Τα παιδιά θα πρέπει να πάρετε την ίνα από τη διατροφή τους. Δώστε ένα παιδί συμπληρώματα psyllium μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού.

Ενήλικας
Προσθέστε 1/2 - 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους psyllium σε 1 φλιτζάνι (8 ουγκιά) ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και πιείτε το αμέσως προτού να γίνει πάρα πολύ παχύ για να καταπιεί άνετα. (Psyllium πυκνώνει γρήγορα όταν προστίθεται στο νερό.) Εάν χρησιμοποιείτε ένα εμπορικό προϊόν που περιέχει ψύλλιο, ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου.
Εάν δεν χρησιμοποιούνται για τη λήψη ψύλλιο, είναι καλύτερο να αρχίσει με μια χαμηλή δόση (π.χ. 1/2 κουτ. Σε 8 ουγκιών ποτήρι νερό μία φορά την ημέρα), στη συνέχεια να αυξηθεί σε 2 κουτ. σε 2, 8 ουγκιές ποτήρια νερό την ημέρα, όπως απαιτείται.
Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει υψηλότερες δόσεις psyllium για τη θεραπεία ορισμένων όρων. Μπορείτε να πάρετε psyllium το πρώτο πράγμα το πρωί ή πριν τον ύπνο. Ως ενίσχυση απώλεια βάρους, θα πάρει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τα γεύματα.


Ευχαριστώ πολύ που επισκεφτήκατε το blog μου , ότι απορία έχετε από τιμές προϊόντων παρακαλώ καλέστε στο 6981857418


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Popular Posts